Szcientológia könyvek
4671 megtekintés

Négy könyv, amit érdemes elolvasnod, ha valóban tudni szeretnéd, hogy mi a Szcientológia

Ha tényleg meg akarsz ismerni valamit, akkor azt tanulmányoznod kell. Nem elég a híreket hallgatni róla, vagy utánaolvasni valahol. Magát a tárgyat kell tanulmányoznod. A Szcientológiára ez kiemelten igaz.

Könnyen tévútra és a hazugságok dzsungelébe juthatsz, valamint feleslegesen vesztegeted a drága idődet, ha csak olvasgatsz róla és nem eredeti Szcientológia könyveket olvasol.

Tény, hogy található meghökkentő írás és érdekes vélemény is a Szcientológiáról, de soha nem tudhatod, hogy melyik igaz és melyik nem, ha magát a tárgyat nem ismered első kézből.

Ha tényleg meg akarod tudni, hogy mi a Szcientológia, akkor a legjobb, ha egyenesen Szcientológia könyveket olvasol egy-egy vélemény, okoskodás vagy álhír helyett. Az alábbiakban összeállítottam neked egy rövid ismertetőt azokról a könyvekről, amelyeket érdemes elolvasnod, ha többet akarsz megtudni. Én is elolvastam ezeket és sokat segítettek abban, hogy megértsem, miért van néhány ember, aki lázasan dolgozik azon, hogy te ne ismerd meg a Szcientológiát.

Attól függően, hogy mennyi időd van, vagy melyik téma érdekel a legjobban, bármelyiket kiválaszthatod közülük ahhoz, hogy megszerezd az első személyes benyomásodat a Szcientológiáról. Bármelyiket is választod, meg fogod tapasztalni, hogy milyen ereje van ezeknek a könyveknek és milyen merőben új ismeretekkel gyarapítanak majd.

A munka problémái

Hogyan lehet megszerezni és megtartani egy munkahelyet? Vajon mi adja a legnagyobb biztonságot az életben? Létezik-e olyan, hogy valaki örömmel megy dolgozni? A mai társadalmat legszélesebb körben érintő kérdések ezek, hiszen az időnk legnagyobb részét munkával töltjük. Ennek ellenére nem is olyan könnyű megválaszolni a fenti, munkával kapcsolatos kérdéseket. A könyvben azonban válaszokat találsz ezekre a kérdésekre, valamint alapos megértést arról, amiről az iskolában nem sok szó esik, amit egyszerűen csak munkának és munkahelynek nevezünk. Biztos vagyok benne, hogy egy teljesen új, magasabb szintre jutsz a munkáddal és az ebből eredő biztonságoddal kapcsolatban, ha elolvasod ezt a könyvet.

Az út a boldogsághoz

A legtöbb vallás részletesen kifejti, hogy az egyénnek milyen etikai és erkölcsi szinten kellene lennie ahhoz, hogy boldog és hasznos lehessen. Gondolj csak a keresztény Tízparancsolatra. Szinte az összes vallás felismerte azt, hogy a személy saját jólléte és boldogulása nagyrészt attól függ, hogy milyen mértékben tartja be ezeket az erkölcsi szabályokat. A Szcientológiában is létezik egy bárki számára elérhető, nem vallásos szabálygyűjtemény arról, hogy miképp kellene az egyénnek működnie ahhoz, hogy ténylegesen elérhesse a boldogságot. L. Ron Hubbard ezt a rövid könyvet és a benne szereplő 21 egyszerű szabályt azzal a szándékkal hozta létre, hogy kijelölje az út két szélét, amin belül maradva száguldani fogsz céljaid felé. Felismerte és tudományosan bizonyította ugyanis, hogy a helyes útról való letérés miért okoz annyi bosszúságot, fájdalmat és szenvedést az egyén és a közösség részére egyaránt. Nagyon ajánlott megismerned ezt az egyébként irodalmi szempontból is kiemelkedő művet.

Hogyan lehetsz boldog ebben a világban? Lehetsz-e egyáltalán boldog? Ezekre a kérdésekre adja meg a választ ez a rövid könyv, ráadásul olyan egyszerű tanácsokat adva, amelyeket maradéktalanul betartva nem is lehetsz más, csak sikeres és boldog.

Dianetika: az eredeti tézis

A szerző, L. Ron Hubbard, mérnök lévén valójában elsőként tanulmányozta igazán tudományos módon az emberi elmét az 1930-as évektől kezdődően. Megdöbbentő felfedezéseit és következtetéseit tartalmazza ez a könyv, amit főleg akkor ajánlok, ha a gondolkodásod inkább tudományos, mintsem spirituális. Egy tudományos gondolkodású ember ugyanis magyarázatokat vár, olyanokat, amelyek a gyakorlatban működnek és meg is tudja figyelni, hogy működnek. Ha mérnöki logikád ellenére szeretnél nagy meglepetésekben részesülni egy olyan területen, ahol ezelőtt csak a sötétben tapogatózás volt a divat, akkor ez a könyv neked íródott. A terület ugyanis az emberi elme működésének precíz megértése. Nem marad több kérdésed a néha furcsa másik emberrel és a néha furcsa önmagaddal kapcsolatban. Megérted azt, amit évszázadokon keresztül nem értett meg az ember, csak kereste rá a választ. Most megvan a válasz.

Dianetika: a szellemi egészség modern tudománya

Kivel ne fordult volna már elő, hogy elgondolkodott más emberek reakcióin vagy furcsa működésén, amit nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem tudott megmagyarázni. Nap mint nap találkozunk ezzel, és így az emberi kapcsolatok igen bonyolult útvesztőjében találjuk magunkat, ahol egyeseket könnyű szeretnünk, míg másokat még csak látni is nagyon nehezünkre esik. Csomó nyitott kérdésünk van az életről, amire azt gondoljuk, hogy nincs is válasz. Miért olyan a főnök, amilyen? Miért olyan nehéz kijönni a párommal? Miért teszi a barátom mindig ugyanazt és még csak nem is veszi észre? Ha ezt az egyén szempontjából nézzük, akkor vajon mi állhat e mögött? Mi lehet az a rejtélyes valami, ami ezt okozza? Van-e ezekre magyarázat, vagy egy olyan elmélet, ami alapján teljesen világossá válik mindez? Igen, van. L Ron Hubbard megdöbbentő felfedezéseit – amelyek tudományosan is igazolást nyertek – tartalmazza ez a könyv, amiből választ kaphatsz a legnagyobb kérdésekre a többi emberrel és önmagaddal kapcsolatban. Ha minden ember ismerné ezt a könyvet, sokkal boldogabb világban élhetnénk. Ha megismered, akkor számodra nyílik meg a kapu egy sokkal boldogabb élet felé, hiszen magát az életet fogod jobban megérteni. A fenti rejtélyek ugyanis megválaszolásra kerülnek, mégpedig olyan megdöbbentő módon, amit a könyv elolvasása nélkül elképzelni is nehéz.

Sokan vannak, akik nem szeretnék, hogy megismerd ezeket a könyveket és a bennük rejlő tudást. Megpróbálnak téged távol tartani ettől, hogy még csak a közelébe se kerülhess.

Én személy szerint azt szeretném, ha elolvasnád ezeket a könyveket. De ehhez cselekedned kell most. Válassz egyet! Indulj el a tudás, a megértés és a siker felé, ne vesztegesd az időd, szerezd be és olvasd el valamelyiket.

Ha szeretnéd megrendelni bármelyik könyvet, küldj egy e-mailt az info@szcientologianeked.com e-mail címre.

Szerző: Szász Gyula